Hvilken arv vil du efterlade verden?

Det kan være en økonomisk fordel at skrive godgørende formål som for eksempel Amnesty ind i dit testamente. Både for dine arvinger og for Amnestys arbejde for menneskerettigheder.

At skrive et testamente er en af de vigtigste ting, du kan gøre for dine efterladte. Det sikrer, at din arv bliver fordelt, præcis som du ønsker det. Og det fjerner unødig stress for dine nærmeste.

Et testamente er din arv til fremtiden. I det dokument viser du nemlig dine efterladte, hvilke værdier du lagde vægt på i livet. Måden du sikrer, at de værdier lever videre, efter du er død, er ved at skrive et godgørende formål som Amnesty International ind i dit testamente.

Hvis du gerne selv vil bestemme, hvordan din arv skal fordeles, eller hvis du ønsker at efterlade en gave til en velgørende organisation, skal du oprette et testamente. Uden et testamente vil din arv blive fordelt efter arveloven til dine slægtninge. Har du ingen slægtninge, tilfalder hele arven staten.

Økonomisk fordel for arvinger

Dorthe Friis Christensen har valgt at skrive Amnesty i sit testamente.

Hjælpeorganisationer som Amnesty er fritaget for boafgift, ligesom din ægtefælle er, mens børn, børnebørn og forældre betaler 15 procent i arveafgift, og andre arvinger betaler 25 procent i tillægsboafgift.

Ved at tilgodese Amnestys arbejde med et legat eller en procentdel af arven, går det fulde beløb til at sikre menneskerettighederne for alle i verden. Derfor er ingen arv for stor eller for lille.

Desuden kan det være en økonomisk fordel for dine arvinger, hvis du betænker en velgørende organisation i dit testamente. Ved at gøre Amnesty til arvemodtager på betingelse af, at de betaler boafgiften for de andre arvemodtagere, kan du give en større del af arven til dine efterladte. På denne måde kommer donationen både Amnesty og dine øvrige arvinger til gode.

Dorthe Friis Christensen, pensioneret tale-høre-døvelærer, har for nylig valgt at skrive Amnesty ind i sit testamente:

»Det er en lettelse at have besluttet, hvordan mine penge skal fordeles. Jeg valgte at skrive Amnesty ind i mit testamente, fordi jeg oplever, at min støtte gør en tydelig forskel, og jeg vil gerne kunne fortsætte min støtte også efter min død. At lade Amnesty betale boafgiften for mine arvinger er virkelig en win-win situation.«

Hvorfor Amnesty?

Amnesty International er verdens største menneskerettighedsorganisation, der kæmper for frihed, retfærdighed og værdighed for hvert enkelt menneske. Gennem de sidste 50 år har Amnesty opnået en lang række bemærkelsesværdige resultater: Samvittighedsfanger bliver løsladt. Dødsstraffe bliver omstødt. Torturbødler bringes for en domstol. Regeringer ændrer love og holdninger.

For yderligere oplysninger

Klik ind på www.amnesty.dk/arv eller kontakt Mette Vinggaard Hellerung fra Amnesty International på:
mvhellerung@amnesty.dk

33 45 65 58

Amnesty er 100 procent uafhængige af politiske ideologier, økonomiske interesser og arbejder uafhængigt af statsstøtte. Derfor er deres resultater kun mulige på grund af deres støtters generøsitet.

Med en gave i dit testamente til Amnesty er du med til at kæmpe for frihed og retfærdighed for fremtidige generationer. At efterlade en arv til Amnesty vil betyde, at din stemme fortsætter med at være en del af det globale kor, som forsvarer menneskerettighederne.

»Det særlige ved Amnesty er, at vi er en bevægelse og et fællesskab, som sammen vil gøre en forskel. Det er kernen. Det er større end os selv – og det er det, som giver håb. At være en del af Amnesty betyder, at man aldrig mister håbet,« fortæller Trine Christensen, der er generalsekretær for Amnesty International Danmark, og fortsætter:

»Ved at skrive Amnesty ind i dit testamente er du med til at sikre, at vi kan fortsætte med at være uafhængige, og det er den største gave, fordi det er fundamentet for, at vi kan udføre vores arbejde. Sammen kan vi sikre menneskerettighederne for den næste generation.«