Elcyklen i fuld fart fremad

Diskrete, men det er dem, der konstant overhaler dig på cykelstien, og som bare kommer deruda’. El-cyklisterne vinder terræn og slår trampe-cyklisterne af banen!

Af: Jane Kjølbye

Verden er blevet større med en elcykel. Med den ekstra motorkraft og stærke batterier er selv halvlange distancer til job blevet overskuelige. Elcyklen giver dig det fornødne skub – også opad bakke, du øger din udholdenhed og din fysiske formåen, samtidig med at du selv træder i pedalerne og får god motion.

Som cykelglad nation overhales Danmark kun af Holland, og det nyetablerede cykelselskab HelloRider, Danmarks største elcykelforhandler, er da også barn af det hollandske selskab International Bike Group. HelloRider forventer at sælge 5.000 elcykler alene i Danmark i 2017, hvor der i øvrigt forhandles ca. ½ million konventionelle cykler om året ifølge Danske Cykelhandlere.

Optimeret design og teknologi

Elcyklen er blevet mere strømlinet og ligner til forveksling den konventionelle cykel. Batterierne er blevet små, og med den øgede interesse for elcykler fra brugere i alle aldre er producenternes sortiment blevet væsentligt større og mere interessant både i design og teknologi.

Især den forbedrede batterikvalitet med længere holdbarhed og større ydeevne - helt op til 170 kilometer på en opladning - er et incitament, der har fået de yngre cyklister til at skifte til elcyklen. Det tidligere fastmonterede batteri er desuden blevet aftageligt og dermed nemt at oplade, mens cyklisten holder sit pitstop…

Også motoren har fået en effektiv opgradering, og den tidligere håndtagsbetjente motor bliver nu afløst af cyklistens træden i pedalen, hvorefter motoren aktiveres. HelloRider forhandler elcykler med markedets stærkeste motorer overhovedet.

Forøget levealder

Brinckers Bretagne M8 - mest solgte model: Kommer med centermotor og markedets bedste batteri (med type 600 batteri bliver rækkevidden helt op til 210 kilometer).
Særpris lige nu 14.999 kroner, sat ned fra 20.499 kroner.

Elcyklen ses som et seriøst alternativ til bilen, når det gælder transport mellem hjem og job. For skønt turen tilbagelægges på cykel, møder man ikke frem med sved på panden og i tøjet takket være hjælpemotoren. Og igen takket være motorkraften er det muligt at klare selv længere transportafstande.

Du sparer benzin og den dyre bil. Du forurener ikke, og du undgår både parkeringsproblemer og udgift til samme. I byerne vinder du masser af tid ved at bruge cykel frem for bil.

Og så får du daglig motion. Den optimerer humøret og øger din levealder med mange flere år samt giver dig en smukkere figur. På en 10 kilometer lang elcykeltur forbrændes ca. 200 kalorier, fortæller Olav Bjørn Jørgensen, adm. direktør for HelloRider.

Aarhus – elcyklens metropol

  • Landsdækkende service
  • Leveres 100% samlet
  • Laveste prisgaranti
  • Over 100 modeller
  • 30 dages betænkningstid
  • Elcykelguide

Vi har 6 butikker med testcenter i Danmark samt landsdækkende salg og service via webbutik

www.hellorider.dk

Alle ved, at aarhusianerne har en særstatus i Danmark, og det gælder også på elcykelområdet. For ganske vist er interessen for elcykling i Danmark kommet op på den store klinge, men i Aarhus er salget af elcykler eksploderet med en stigning på 193% det seneste år, fortæller Olav Bjørn Jørgensen, der sætter pilen på både det voldsomt kuperede terræn i og omkring Aarhus by, men også på de mange pendlere fra Aarhus’ yderområder, der nemt kommer op på en transportafstand på 10-20 kilometer hver vej.

Cykelglade danskere

Ikke kun de fysisk veludrustede med mange kræfter har fået øget deres transportradius med elcyklen, men det har ældre og folk med nedsat fysik i høj grad også. Elcyklen købes af alle i dag, for som Olav Bjørn Jørgensen siger, skaber elcyklen konstant medvind på cykelstierne, og selv den hårdeste bakke bliver overvindelig med den ekstra motorkraft.

Tidligere blev elcyklen betragtet som et ”hjælpemiddel” til den aktive seniorgruppe, der stadig ville holde sig i form mange år efter, at seniorerne normalt ville have forladt det aktive cykelliv, men i dag anses elcyklen også af mange yngre som ansporing til at gøre cykelturene længere og hyppigere.

Den helt rigtige elcykel – til dig

Med HelloRiders cykelguide får både nybegynderen og den trænede elcyklist en fin guidning ind i elcykel-verdenen og forslag til de elcykler, der passer netop til ens cykeltype.

Svar på guidens spørgsmål og læs de pædagogiske forklaringer på de valg, man kan tage, vælg og fortsæt til næste spørgsmål: steltype, siddeposition, brugsformål, geartype og motorplacering.

Til sidst står elcykel-køberen med et udvalg af de elcykelmodeller, der passer på de foretagne valg. Hos HelloRider udbydes over 100 ”normale” elcykler og en halv snes forskellige mountainbikes med hjælpemotorer.

Er du stadig ikke sikker – eller ønsker du at blive bekræftet i dit valg, kan du besøge et af HelloRiders 6 testcentre eller få forevist elcyklen på din hjemmeadresse samt få en gratis prøvetur.